békéscsabai jókai színház

2021.01.21. 13:48

Aprólékos munkával újítják fel a Vigadót

A Békéscsabai Jókai Színház a korlátozások miatt nem fogadhat közönséget. Az intézmény kihasználja a helyzetet és munkatársai a korlátozások idején felújítják a Vigadó termet.

N. T.

– Idén száznegyvenkettedik éve táncolnak a békéscsabai polgárok az egyedi fa parkettán, és ez természetesen nyomot hagyott a felületén. Mivel a színház jelenleg közönséget nem fogadhat, ezért adta magát a lehetőség: újítsuk fel a Vigadó termet, hiszen Békéscsaba talán legszebb közösségi tere bizony igényli a törődést

" target="_blank">olvasható a békéscsabai színház közösségi oldalán.

Seregi Zoltán, a színház igazgatója, Szántó Zsolt kabinetvezető és Szarvas Péter polgármester /Fotó: Békéscsabai Jókai Színház/

A bejegyzésből megtudtuk, hogy a munkálatokat nehezíti, hogy a Vigadó műemléki védelem alatt áll, ezért minden munkafázis, felületcsiszolás, ecsetvonás engedélyhez kötött.

Elárulták, hogy a munka több mint egy hónapig tart majd, melynek köszönhetően a Vigadóban a 322 (és fél) négyzetméteres parketta már újraolajozottan és tömítetten várja majd a bálozni vágyókat. A parketta munkálatain kívül a falon található frízek javításával és a festéssel, és a nyílászárók mázolásával is haladnak a színház munkatársai.

A karbantartók kicserélték a törött zárakat, mázolható állapotba hozták a nyílászárókat. A szabótár munkatársai pedig már varrják az új függönyöket a hatalmas ablakokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában