beruházások

2021.01.16. 15:32

A tavalyi évet értékelte a vésztői polgármester

Minibölcsődével bővül a Komlódi-falvi óvoda; a szociális városrehabilitáció részeként infrastrukturális beruházások várhatók a Békési út környékén, valamint támogatják, felzárkóztatják a hátrányos helyzetűeket; illetve ezer négyzetméteres mezőgazdasági csarnokot építettek a Kinizsi utcában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – ismertette Karakas Anikó, vésztői polgármester.

L. B.

A Belügyminisztériumtól 125 millió forint támogatást kapott a város a Monostor étteremben a központi konyha kialakítására, korszerűsítik a főzőkonyhát és a kiszolgálóhelyiségeket, modern berendezéseket szereznek be. A savanyító- és tésztakészítő üzem fejlesztésére 9 millió forinthoz jutott Vésztő a közfoglalkoztatási program elemeként. Javarészt támogatásból megújult a Petőfi utca, önerőből kátyúztak, javították a burkolatot.

Tavaly 50 millió forintból segítették a szociálisan rászorultakat Vésztőn /Fotó: veszto.hu/

Pontot tettek a Vásártér utcai bicikliút építésének, a piac fejlesztésének, a Perecesi út kivitelezésének, valamint az energetikai beruházások végére. Továbbá megújult külsőleg a Metykó-ház, amit saját forrásból belülről is korszerűsítenek.

Az Esély Otthon című projekt keretében készült 11 lakásba bútorokat, eszközöket vásároltak, illetve korszerűsítettek egy további lakást.

Karakas Anikó elmondta, apróbb munkák is zajlottak tavaly. Azok érintették többek között az óvodákat, a művelődési központot, a járdákat és a hidakat, a juhtelepet, Vésztő-Mágort. Ezen kívül az orvosi centrumot felszerelték, a temetőben térfigyelő kamerákat szereltek fel. Kialakították az Adományok Házát is.

Tavaly 50 millió forintból segítették a szociálisan rászorultakat, a nehéz helyzetben lévő családokat, időseket és gyermekeket egyaránt, például élelmiszerekből álló csomaggal vagy tűzifa vásárlására jogosító utalvánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában