Koronavírus Békésben

2021.01.19. 16:15

A csabai védőnőket is beoltották már

A békéscsabai védőnők is felvették már az új típusú koronavírus elleni védőoltás első adagját, mellékhatás – a kar enyhe fájdalmán túl, ami más oltásnál is gyakran előfordul – senkinél nem jelentkezett.

N. Sz.

20210119 Békéscsaba Szenti Zoltánné portré a képen Szenti Zoltánné vezető védőnő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Szenti Zoltánné vezető védőnő hírportálunknak elmondta, a prevenció az egész munkájukat áthatja: a felvilágosító munka, a kötelező védőoltások beadásának megszervezése és maga az oltás is szerves része a mindennapjaiknak.

Szenti Zoltánné: a magyar oltási rendszer az egyik legpéldaértékűbb Európában /Fotó: Bencsik Ádám/

– Rengeteg a tapasztalatunk, hisz’ sok száz gyereket oltottunk be a kötelező vakcinákkal, jól ismerjük a magyar oltási rendszert, amiről bátran kijelenthetem, hogy az egyik legpéldaértékűbb Európában – mondta el Szenti Zoltánné, hozzátéve, félelemre a Covid-19 elleni oltás kapcsán sincsen oka az embereknek, hiszen Magyarországon az engedélyeztetés rendszere is szigorú feltételekhez kötött.

– Mi védőnők, pontosan látjuk, mekkora szerepe van a védőoltásoknak, de sajnos mára sokan elfelejtették, hogy ezekkel győztük le és hagytuk magunk mögött a járványos gyermekbénulást, a feketehimlőt, a kanyarót, csak, hogy néhány komoly betegséget említsek – emelte ki a békéscsabai védőnői szolgálat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában