Koronavírus Békésben

2020.12.05. 12:44

Szarvas Péter: jelen van a vírus a csabai intézményekben

A járványügyi helyzettel kapcsolatban tartottak egyeztetést a szociális és az egészségügyi intézmények vezetőivel – olvasható Szarvas Péter polgármester Facebook-oldalán.

Fotók: Szarvas Péter Facebook-oldal

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">A vezetők tájékoztattak a tapasztalataikról és ismertették az intézményükben elvégzett tesztelések eredményét. Az intézményvezetők beszámolóiból megbizonyosodtam arról, hogy sajnos a koronavírus, eltérő mértékben, de minden intézményünkben megjelent. Van olyan intézmény, ahol átlag alatti és van olyan intézmény, ahol jelentős az átfertőzöttség mértéke. Az intézmények működőképesek és rendelkeznek kellő mennyiségű védőfelszereléssel a biztonságos működéshez. Az online kapcsolattartás továbbra is megoldódott a hozzátartozókkal.

Fotók: Szarvas Péter Facebook-oldal

– Bölcsődéink működőképesek. A bentlakásos intézmények vezetői jelezték, hogy a védőoverallból kevés áll rendelkezésükre. Ezért az Önkormányzat készletében rendelkezésre álló védőoverállokból eljuttatjuk a szükséges mennyiséget a bentlakásos idősek otthonai számára.

– A megbeszélésen elmondtam, hogy a védekezéshez szükséges többlet költségeket az Önkormányzat vállalja. Felhívtam a figyelmet arra, hogy elvárom a gyors tájékoztatást és az időben meghozott intézkedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában