elismerés

2020.12.15. 08:37

Kincses kultúróvoda címet kaptak Mezőberényben

A Magyarvégesi óvoda Kincses Kultúróvoda 2020 címet érdemelt ki. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága idén is meghirdette pályázatát, mellyel kiemelten a hagyományápolást és a népi, valamint a kortárs kultúra gyermekközeli közvetítését támogatja.

P. G.

A tudatos kultúrkincs átadása fontos szerepet kap /Fotó: BMH/

– Az idén benyújtott 170 pályázatból 29 óvoda kapta meg az elismerést, közöttük Mezőberény Város Óvodai Intézménye Magyarvégesi Óvodája – tudtuk meg Kissné Wagner Máriától, az intézmény vezetőjétől. Az óvoda nevelőmunkájában hangsúlyos az igényes műveltségtartalom kiválasztása, a tudatos kultúrkincs átörökítése és mintaadás. Mindezeken túl azok az óvodák kapják meg ezt a kitüntető címet, akik követendő példaként elöl járnak, nyitottak az újra, a továbbfejlődésre, lámpásokként utat mutatnak a kisgyermekek nevelésében, kiemelten kezelik a kulturális intézményekkel való tartalmas együttműködést, értéket közvetítenek.

Az államtitkárság a napokban tartotta online díjátadó ünnepségét. Fekete Péter államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta az óvodapedagógusok felbecsülhetetlen szerepét a kultúra terjesztésében, illetve kiemelte: az előadó-művészetnek, a kultúrának, a kultúrafogyasztó gyerekek nevelésének óvodáskorban kell elkezdődnie. Hozzátette, pozitív hatást gyakorol a családokra az óvodapedagógus-gyermek viszony.

A tudatos kultúrkincs átadása fontos szerepet kap /Fotó: BMH/

Három kategóriában – a települések lakosságszámának függvényében – 29 óvoda kapta meg az országban az elismerést. A díjazottak a helyi sajátosságaikra építve kidolgozott komplex kulturális programcsomagjukhoz 1,3 millió forint értékben kapnak támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában