fásítás

2020.12.01. 18:22

Kétszáz fát ültetnek Gyulán

Megkezdődtek és zajlanak az őszi fásítások Gyulán. Az önkormányzat finanszírozásában közel 2 millió forintból 131 fát ültetnek el. A Titz Ádám által életre hívott „Ültess az utókornak! – Gyulai Fásítási Program 2020” elnevezésű civil akció keretében pedig további  71 fát telepítenek a város területén Gyula főkertészének instrukció szerint. 

P. G.

20201201 Gyula Őszi fársítási programot indítottak jelentette be Görgényi Ernő és Várkonyi Adrienn főkertész Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Jövőre az Eleki úton 3,5, a Kálvária mögött 14 hektáron erdősítenek majd állami támogatás segítségével – jelentette be a fásítások egyik helyszínén, a Kiss János altábornagy utcában megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester. Nagyon fontosnak tartják, hogy évről évre folytatódjanak a telepítések, és Zöldváros programjuknak is kiemelt része az új fasorok ültetése, a fák folyamatos pótlása.

Gyulán, a Kiss János altábornagy utcában a díszcseresznye-fasort pótolták a sajtótájékoztatóval egy időben /Fotó: Imre György/

Mint hangsúlyozta, ez utóbbi valósult meg a Kiss János altábornagy utcában is, ahol a díszcseresznye-fasor pótlása zajlott a sajtótájékoztatóval egy időben is. Kitért arra, hogy a beszerzett fák összértéke 1 millió 963 ezer forint.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész nagyon jó példának nevezte a Titz Ádám által életre hívott programot, hiszen az alulról jövő kezdeményezések, a civil szervezetek, a lakosság, a vállalkozások összefogása az önkormányzat szerepvállalásával együtt sokat jelent a fenntartható fejlődés, a klímaváltozás elleni küzdelem szempontjából.

A városi fásítást képviselői alapból és önkormányzati forrásból biztosítják, a fákat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. szállítja le és telepíti. A civil akciót magánszemélyek és cégek finanszírozzák, a fákat pedig ugyancsak a közüzemi kft. szakemberei ültetik el a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában