segítség

2020.12.12. 15:08

A szarvasi Gallicoop kamionjai juttatják el a Mészáros csoport élelmiszeradományát a rászorulóknak

A több mint 70 tonnányi tartós élelmiszer a Mészáros Csoport felajánlásából, a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el a karácsonyi időszakban azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

N. T.

– A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, melyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány hatásai. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Vöröskereszt bevonásával a Mészáros Csoport – olvasható a Magyar Vöröskereszt Kommunikációs Osztályának sajtóközleményében.

– A legnagyobb hazai humanitárius szervezet az ország minden pontjára juttat abból a tízezer darab adománycsomagból, melyeket a Mészáros Csoport a hozzájuk tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állított össze, több mint 50 millió forint értékben – írják. Hozzáteszik, hogy az élelmiszercsomagokban olyan termékek is helyet kaptak, melyek ritkábban kerülhetnek a nélkülöző családok asztalára. A többi között friss tojás, méz és egy rúd bejgli is részét képezi az adománynak.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a felrakodás helyszínén /Fotók: dr. Királyvölgyi Noémi / Mészáros Csoport/

A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból.

A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően a kedvezményezetteknek legalább az élelmiszerekre nem kell költeniük a következő hetekben, ezáltal nagyobb biztonságban tölthetik el az ünnepeket.

– A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad arra, hogy segítse a legelesettebbeket a téli hónapok, valamint a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében. Ezzel a jelentős méretű adománnyal tízezrek karácsonyát tehetjük meghittebbé

– mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az élelemiszercsomagok összeállításában a Magyar Vöröskereszt és a Mészáros Csoport önkéntesei is részt vettek,

a mintegy 70 tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros Csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. Innen a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

– A tavaly évvégi ételosztási akcióban már gördülékeny munkakapcsolat alakult ki a Mészáros Csoport és a Magyar Vöröskereszt között. Örömünkre szolgál, hogy idén is e nagy múltú, jelentős tapasztalatokkal rendelkező szervezet közreműködésével tudunk segíteni a rászorulókon. A magyar gazdaság egyik kulcsszereplőjének számító vállalatcsoportnál valamennyien hiszünk a szolidaritás erejében, ezért is született tulajdonosi döntés tízezer család és egyedülálló idős ember megsegítéséről az ünnepekre – tette hozzá Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában