Koronavírus Békésben

2020.12.30. 10:54

A járvány elleni védekezést segíti az akcióval a csabai egyesület

Felajánlások, támogatások révén újabb ezer egyszer használatos maszkot, valamint több tucatnyi mosható maszkot osztott szerdán a piacon, a vásárcsarnok gazdabolt felőli bejárata előtt a Szeretlek Békéscsaba Egyesület.

L. B.

20201230 Békéscsaba Maszkot osztott a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a piacon fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Frankó Attila elnök elmondta,

szeptember közepe óta az utcán eddig több mint 30 ezer védőeszközt adtak át a civil szervezet tagjai, munkatársai és önkéntesei, főleg a piacon és a belvárosban, de korábban városszerte ugyancsak zajlottak hasonló akciók, a Lencsési-lakóteleptől Jamináig.

Emellett 30 ezer maszkot juttattak el általános és középiskolákba. Kistelepülésekre is eljutottak a kezdeményezéssel, osztottak Újkígyóson, Szabadkígyóson, Kondoroson és Kétegyházán.

Újabb ezer maszk talált gazdára szerdán a piacon /Fotó: Bencsik Ádám/

– Az élet a legnagyobb ajándék, vigyázni kell magunkra és egymásra

– hangsúlyozta.

Elmondta, nemrég értesült arról, hogy ismerőse pár nap alatt elvesztette a koronavírus miatt édesanyját és édesapját is, tehát valós a járvány okozta veszély. Kiemelte azt is, tudomása szerint nincs másik civil szervezet Békés megyében, de talán az országban sem, amely ilyen formában oszt maszkokat. Az akció a tervek szerint jövőre is folytatódik, egészen addig, amíg tart a járványhelyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában