Elismerés

2020.12.17. 16:10

A Gyulai Várfürdőt és dr. Rus-Gal Gabriellát díjazták

Gyula A várfürdőt és dr. Rus-Gal Gabriellát, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza vérellátójának osztályvezető szakorvosát ismerte el a Magyar Vöröskereszt a megyei szervezet kezdeményezésére a véradások támogatásában, illetve szervezésében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért csütörtökön délelőtt.

P. G.

Általában novemberben ünnepség keretében köszöntjük a véradókat, valamint azokat, akik kiemelkedő segítséget nyújtanak a véradások szervezésében, támogatásában. Sajnos idén a koronavírus-helyzet miatt a program megtartására nem nyílt lehetőség, de mindenképpen szeretnénk megköszönni azoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ehhez a nagyon fontos tevékenységhez – fogalmazott a Gyulai Várfürdőben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón Tóth Zoltánné. A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, az országos vezetőség és a megyei szervezet egyaránt elismerésre méltónak tartja azt a segítőkészséget, azokat a felajánlásokat, amelyeket a Gyulai Várfürdő tesz sok éve azért, hogy támogassa a véradó mozgalmat, amivel hozzájárul a véradók rekreációjához. Éppen ezért támogatói oklevéllel ismerték el a Gyulai Várfürdőt.

Tóth Zoltánné kitért arra is, hogy a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége dr. Rus-Gal Gabriellának, mint a véradásszervezést támogató egészségügyi dolgozónak elismerő oklevelet adományozott a megyei szervezet javaslatára. Mint elmondta, a szakember kiemelkedő módon segíti a véradások szervezését, szakmailag is figyelemmel kíséri és támogatja a Vöröskereszt munkáját.

– A legnagyobb segítség a véradás, de akik ehhez hozzájárulnak, azoknak is óriási köszönet és elismerés jár azért, amit tesznek – húzta alá a megyei igazgató.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hosszú évekre nyúlik vissza a Vöröskereszt és cégük kapcsolata, és reményeik szerint ez az együttműködés még évtizedeken át folytatódhat. Kérdésünkre kiemelte, két területen járulnak hozzá a véradásokhoz. Egyrészt ezres nagyságrendben biztosítanak a véradók számára belépőjegyeket a Várfürdőbe, másrészt évente több alkalommal véradást is szerveznek a Várfürdőben. Kun Miklós szólt arról, hogy a sajtótájékoztató előtt éppen arról egyeztettek a Vöröskereszttel, valamint a vérellátó szakemberével, hogy akár januárban a dolgozóik számára szerveznének egy véradást. A Várfürdő közel 150 embert foglalkoztat.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, számukra minden fontos, ami az egészséggel kapcsolatos: – A Várfürdő az egészség bástyája, ami azt is jelenti, hogy felelősséggel viseltetünk a lakosság és dolgozóink egészségének védelméért is – nyomatékosította Kun Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában