galériával

2020.11.12. 16:02

Mestervizsgát tettek a békési szakemberek

Mestervizsgát tettek nemrégiben békési gázfogyasztóberendezés-, és csőhálózat szerelő szakemberek – tájékoztatott a megyei iparkamara.

B. O.

Fotó: Pinter Vince

Mint megtudtuk, a tíz mester korábban 30 óra elméleti és 80 óra gyakorlati felkészítésen vett részt Békéscsabán és Gyulán. A vizsgára való felkészülés eleme még a kamarai adminisztráció, és egy tréning is, ahol három nap alatt a tanulóképzéshez nélkülözhetetlen ismereteket sajátították el a mesterek. Mindezek mellett egy portfólió elkészítése is feladatuk volt a szakembereknek, amit az eddig elvégzett munkáiból állítottak össze.

 

– A mesterképzés célja, hogy a szakemberek önállóan és magas szinten tudják művelni a komplex gázszerelő szakmát, mind a gázvezeték építés, mind pedig a készülékszerelés területén. Mindezek mellett tudniuk kell, miként is adják át tudásukat, és motiválják a fiatalokat, valamint képesnek kell lenniük tevékenységi körüket és szakmai tudásukat folyamatosan bővíteni, munkájukért felelősséget vállalni – tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában