Koronavírus Békésben

2020.11.06. 11:16

Leragasztották a parkolóautomatákat Békéscsabán és Gyulán

Miután szerdától ingyenessé vált ismét a közterületi parkolás, Békéscsabán leragasztották az automaták bedobónyílásait – mondta Kozma János, a vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója.

L. B.

Parkolás

Fotó: Löffler Péter/MW

A bérlettel rendelkezők ismét két lehetőség közül választhatnak: vagy visszakérik a bérlet árát, és akkor a cég azt vissza is fizeti; vagy a bérletek lejáratát az ingyenes parkolási időszak lezárásakor meghosszabbítják a fel nem használt napok számával.

Kozma János kiemelte, nem szokott bonyodalom lenni, hiszen a számítógépes rendszerük rögzíti, kinek meddig van bérlete, illetve az autósok is tudják, meddig szól majd a bérletük.

Daróczi László, a Gyula Közüzemi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, megrendelték a szükséges matricákat, amiket folyamatosan ragasztanak ki a parkolóautomatákra, ezzel is jelezve az autósoknak, hogy nem kell fizetni a parkolásért.

– A COVID első hulláma után a korábbinál többen vettek bérletet, ezeket most természetesen átmenetileg felfüggesztettük. Amint vége a veszélyhelyzetnek, a bérleteket automatikusan meghosszabbítjuk annyi nappal, amennyi még hátra volt a lejártukig – fogalmazott a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában