Koronavírus Békésben

2020.10.07. 16:44

Nemcsak az ellenféllel kellett megküzdeni a szeghalmiaknak

Kikapott a Szeghalmi FC a Szolnoki MÁV FC csapata ellen.

G. P.

20201007 Szeghalom Szeghalmi FC Szolnoki Máv FC Magyar kupa futball meccs Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Szeghalmi FC–Szolnoki MÁV FC 0–10 (0–3)

Magyar Kupa mérkőzés a legjobb 64 közé jutásért. Szeghalom, 200 néző. V.: Dobai (Molnár A., Bereczki). Szeghalom: Kapusi – Tatár, Wéber, Vincze L., Baksai – Seres, Zsombok K., Zsila, Balogh R. – László L., Tófalvi. Edző: Hajdu Csaba. Szolnok: Molnár-Farkas (Haris, 46.) – Bárdos, Horgosi, Sitku – Szabó B., Kónya M. (Tisza, 46.), Tóth B. (Rácz, 75.), Berdó – Rokszin (Iván, 65.), Kurdics (Rimóczi, 69.), Kotula. Vezetőedző: Csábi József. G.: Kurdics a 13., a 66., Rokszin a 25., a 45., a 62., Tóth B. az 56., Horgasi a 68., Rimóczi a 78., Wéber (öngól) a 80., Berdó a 89. percben.

A szeghalmiak nem csak az NB II-es ellenfél miatt kerültek nehéz helyzetbe, de a kötelező COVID-19-tesztek eredményei sem igazán kedveztek számukra. Hét játékos tesztje lett pozitív, emiatt csupán egy csapatra való labdarúgója maradt Hajdu Csaba edzőnek, bevethető cseréje nem.

Kitűnő labdarúgó időben, ideális körülmények között kezdődött meg a mérkőzés. Az első félidőben még jól tartotta magát a hét ifjúsági korú játékossal kiálló Szeghalom.

A szünet után kiütközött a két csapat közötti különbség, a Tisza-partiak további gólokat szereztek. Az 58. perctől 10 emberrel folytatta a Szeghalom, mert a játékot nem teljesen egészségesen kezdő Zsombok Krisztián sérülése kiújult. Csábi József, a szolnokiak vezetőedzője rendkívül sportszerű módon ugyancsak lehívta egyik labdarúgóját.

A sárrétiek küzdöttek, akartak, de ez a mai napon az NB II-es csapat ellen ennyire volt elég.

Biztos győzelmének köszönhetően a Szolnoki MÁV FC várhat ellenfelet a legjobb 64 között.

Jó: Kapusi, Tatár, László L., Tófalvi, ill. Rokszin, Horgasi, Tóth B., Kotula.

Hajdu Csaba: – A mérkőzés kimenetele már délelőtt eldőlt. Törekedtünk a tisztes helytállásra, ez ma ennyire volt elég. Csábi József: – Játszottunk egy jót. Sportszerű mérkőzésen a különbség reális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában