Ezüst juhar

2020.10.26. 15:47

Faültetéssel népszerűsítették az olvasást Battonyán

Csatlakozott a battonyai városi könyvtár is az Ültess fát, olvass alatta könyvet című országos faültetési akcióhoz, amit a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár indított 2019-ben. Az általuk kiírt pályázaton nyert támogatás alapján egy ezüst juharfát választottak kiültetésre.

Cs. I.

Az akció célja, hogy a magyarországi könyvtárak összefogásával felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a klímaváltozásra és az ültetéshez kapcsolódó programokkal az olvasásnépszerűsítésre.

Négy biblioterápiás foglalkozáson vettek részt dr. Palkó Lajosné vezetésével az oktatási intézmények: a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda, valamint a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum, Általános Iskola és Óvoda diákjai.

A faültetést a Földünk védelmére indított kampány világnapjára időzítették. A könyvtár előtt Boros Csaba polgármester és a fiatalok együtt ültették el az ezüst juhart a jövő olvasónemzedéke számára, hogy majdan a lombok alatt olvashassák kedvenc olvasmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában