sikeres pályázatok

2020.10.06. 11:51

Az elmúlt tanévről számolt be a békési óvoda

Beszámolt az előző nevelési év eredményeiről és tapasztalatairól, valamint a tanévkezdésről a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén.

P. G.

A hét óvodát és két bölcsődét működtető intézményt az Oktatási Hivatal Bázisintézményévé minősítették. Az elmúlt évben a tagóvodákban összesen húsz csoportban fogadták és nevelték a gyermekeket, az augusztus 31-i adatok szerint 455 gyermekkel, mintegy 95 százalékos kihasználtsággal zárta az óvodai intézményegység a nevelési évet. A bölcsődék tekintetében a feltöltöttség 92 százalékos volt, a Békésen működő két bölcsőde 12 csoportban fogadta a gyermekeket, összesen 132 gyermekkel foglalkoztak a gondozónők.

Már második alkalommal ítélték a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde részére az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet /Fotó: Gazsó János/GA-Pix/

Elhangzott, az óvodák és a bölcsődék eredményesen pályáztak a lehetőségeikhez mérten, így a gyerekek számára hasznos eszközökkel gazdagodtak a tagintézmények. A koronavírus-járvány elleni védekezés idején több mint kétezer darab szájmaszkot varrtak az óvónők és a gondozónők, emellett a pedagógusok összeállították a feladatokat a csoportok számára, amelyet online juttattak el a szülők részére a tagóvodák zárt Facebook-csoportjain keresztül. A szülők sok pozitív visszajelzést adtak a kapott feladatokról, és alkalmanként élő meseolvasással jelentkeztek be az óvodapedagógusok a háztartásokba.

A szeptemberben megkezdett nevelési év legfontosabb alapelvei a folyamatos fertőtlenítés mellett az, hogy vigyázzon mindenki egymásra szülőként, pedagógusként, hogy gyermekeink felügyeletét, oktatási, nevelési feladatainak ellátását folyamatosan biztosítani tudja a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde a megváltozott körülmények között is. Az intézmény munkavégzési szabályzata különleges jogrend idejére szabályozza többek között a családlátogatásra, a beszoktatásra, a szülői értekezletre, rendezvények tartására és a szülők tájékoztatására vonatkozó ajánlásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában