elismerés

2020.10.05. 12:16

A tartalékosokat ünnepelték Békéscsabán

Szűk körű megemlékezést tartott vasárnap a Tartalékos Honvédek Napján a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei szervezete a békési megyeszékhelyen.

Nagy Szilvia

Ünnepi beszédében Nagy Zoltán nyugállományú ezredes Kossuth Lajos szobránál hangsúlyozta, napjainkban a tartalékos rendszer szervezése, feltöltése nagy iramban folyik, kiemelt jelentősége van a tartalékos katonák elismerésének, hisz nagyon fontos szerepet vállalnak a honvédség feladatrendszerében.

Az elnök hozzátette, a szövetség tagjaiként Békés megyében is egyre többen veszik fel a tartalékos szolgálatot.

A Tartalékos Honvédek Napján „Arany” emlékérmeket adtak át Békéscsabán /beküldött fotó/

Az emlékezés és a tisztelet koszorúinak elhelyezése után Nagy Zoltán „Arany” Emlékérmet adományozott Zalai Mihálynak, a megyei önkormányzat elnökének, Szarvas Péter békéscsabai, Dávid Zoltán orosházi polgármesternek, Wertheim Albert nyugállományú ezredesnek, Hajdu Gábor tűzoltó alezredesnek, a védelmi bizottság titkárának, Gulyás László alezredesnek, a MATASZ megyei alelnökének, Dr. Zahorán János elnökségi tagnak és Szpisák Attila evangélikus lelkésznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában