Elismerés

2020.09.23. 16:04

Kitüntették a csabai Unicon Zrt. vezetőit

Szolidaritási Emlékéremmel díjazták a békéscsabai székhelyű Unicon Zrt. igazgatóságát, Hatos Istvánt és Hatos Zoltánt.

P. G.

20200923 Békéscsaba A textil-, ruha- és bőripari dolgozókat is tömörítő Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete legmagasabb kitüntetésével a Szolidaritási Emlékéremmel és oklevéllel ismerték el a békéscsabai székhelyű, idén 70 éves Unicon Ruházati Zrt. bejegyzett képviselői, Hatos István és Hatos Zoltán tevékenységét. Az elismerést Rabi Ferenc, a szervezet elnöke és Sulyokné Kruspán Rozália alelnök adta át csütörtökön. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A textil-, ruha- és bőripari dolgozókat is tömörítő Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete legmagasabb kitüntetésével, a Szolidaritási Emlékéremmel és oklevéllel ismerték el a békéscsabai székhelyű, idén 70 éves Unicon Zrt. igazgatóságát, id. Hatos István és Hatos Zoltán tevékenységét. Az elismerést Rabi Ferenc, a szervezet elnöke és Sulyokné Kruspán Rozália alelnök adta át szerdán. Rabi Ferenc elmondta, az Uniconban olyan munkaügyi kapcsolatok alakultak ki, amelyek nem csak Magyarországon, de európai szinten is példaértékűnek számítanak.

Id. Hatos István, Sulyokné Kruspán Rozália, Rabi Ferenc és Hatos Zoltán /Fotó: Imre György/

– A tulajdonosok biztosítják, hogy a munkavállalók biztonságban, kiszámítható körülmények között dolgozhassanak – tette hozzá. – Lehet érdemben tárgyalni, megállapodást és kollektív szerződést kötni. A cég a járványhelyzet alatt is megőrizte a munkahelyeket.

Rabi Ferenc külön szólt a cég korábbi vezetőjéről, Hatos Istvánné Kocsis Erzsébetről, aki megteremtette ezt a légkört, és akinek emlékét ma is őrzik. Id. Hatos István és Hatos Zoltán elmondták, örömmel és meglepetéssel fogadták az elismerést. Id. Hatos István hangsúlyozta, felesége a családtagjaival egyenértékűként tekintett dolgozóikra.

– Ezt a szellemiséget igyekszünk tovább vinni. Ezért hoztam létre Erzsike emlékére alapítványt, amely az uniconos gyerekeket, a nyugdíjasokat, a nehéz helyzetben élőket segíti. Ma is családként igyekszünk működni, a dolgozókkal, a szakszervezettel való együttműködést nagyon fontosnak tartjuk – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában