zöldváros

2020.09.26. 10:23

Játszóteret avattak Battonyán

Játszóteret avattak pénteken a battonyaiak. Nagyon sok család élvezte a napfényes őszi délutánt a Petőfi téren, a közösséget összekovácsoló helyszínen.

Csete Ilona

Lufikapun át vezetett a majd tíz játékelemmel felszerelt térre az út. Boros Csaba polgármester elmondta, TOP-os nyert pályázatuk, a Zöldváros egyik eleme készült most el. A városban így már három játszótér várja a gyerekeket.

Fotók: BMH

Örömmel vették birtokukba a kisgyermekek és családjaik a teret, a kötélpálya, a vár, a hinták, a rugós játékelemek kipróbálása mellett ezen a napon akadt más élmény is a helyszínen: Kacagó Bábszínház csalt nevetést a kicsik arcára. De lufihajtogatónál is lehetett kívánságokat elárulni. Volt arcfestés, csillámtetoválás és sok-sok meglepetés. A szabad tér ellenére a szervezők kérték, hogy a rendezvény ideje alatt tartsák be a járványügyi szabályokat a jelenlévők.

A játszótér már pénteken délután is téma volt a testületi ülésen: annak a házirendjéről döntöttek a képviselők. Mindhárom játszótérre alkalmazni kell a megfogalmazott szabályokat. Nyomatékosan felhívta Boros Csaba a battonyaiak figyelmét, hogy a játékelemeket (kötélpályára is igaz ez) kizárólag rendeltetésszerűen használják. Becsüljék meg a játékokat.

–Van élet végre 14 év alattiak számára. A játszótereinket mi minden reggel takarítjuk, fertőtlenítik a játékokat, de a lakosságot is arra kérjük, ha nem oda illő magatartást tapasztalnak, azt tegyék szóvá, vagy jelezzék felénk – tette hozzá a városvezető az ülésen. Már érkezett a képviselők felé jelzés, hogy az ivóvízvételezésre legyen alkalmas kút. A felvetés jogos, a megoldáson dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában