hagyomány

2020.09.11. 19:28

Idén is várják az önkénteseket a békési Madzagfalvi Véradásra

Több mint százötvenen adtak vért a békési Madzagfalvi Véradás első napján, amelynek a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Barta Udvar ad otthont.

P. G.

Fotók: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Harmadik alkalommal adott vért például a 22 éves Varga Norbert, a békési fiatalember egyébként először éppen a huszadik születésnapján segített ilyen módon.

– Fontos tartom, hogy a lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a betegek gyógyulásához, műtétjeihez – fogalmazott Norbert, aki elmondta, emellett azért is jött szívesen az eseményre, mert a Madzagfalvi Véradásokon mindig nagyon jó a hangulat.

Az Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács vezette Békés Megyei Culinary Team tagjai már hatodszor adtak vért a Madzagfalvi Véradás részeként.

Fotók: Imre György

– Évek óta mindig eljövünk a Barta István Zoltán által életre hívott rendezvényre, idén heten vettünk részt a véradáson – mondta a mesterszakács. Kiemelte, fontos számukra a társadalmi szerepvállalás, és annyit jót kaptak már a megyétől, hogy szeretnénk ezt valamilyen módon viszonozni. A csapat egyébként is rendszeres véradónak számít, többen közülük kórházi dolgozók, így még inkább átérzik ennek fontosságát. A culinary team most sem érkezett üres kézzel, egy sós karamellás tortával lepte meg a szervezőket, megköszönve ezzel a munkájukat.

A főszervező Barta István Zoltán hírportálunk elmondta, az idei véradáson elsősorban békésiek vettek részt, de érkeztek szegediek és debreceniek is. Egy Békésről elszármazott szegedi hölgy a programon találkozott békési édesanyjával. A szervezők úgy állították össze a regisztrációt, hogy ez a kedves meglepetés is valóra váljon, az anyuka ugyanis nem tudta, hogy érkezik a lánya.

A programon a mosóportól az egyedileg címkézett, üveges meggysörig számos ajándék talált gazdára. Ez utóbbit egyébként magánemberként Polgár Zoltán, a város alpolgármestere ajánlotta fel a résztvevőknek, aki maga is adott vért, immáron negyvenkilencedszer. Az első véradása még a katonaság idejére datálódik.

A békési véradás szombaton folytatódik. Barta István Zoltán egyébként kilenc éve szervezi a Madzagfalvi Véradást az év ezen időszakában, a koronavírus megjelenése óta pedig hatodik alkalommal hívott életre ilyen rendezvényt.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában