Koronavírus Békésben

2020.09.03. 16:51

Épített plexifallal védekeznek Gyulán

Távolságtartást segítő plexifallal szerelték fel nemrégiben saját forrásból a gyulai Mogyoróssy János Könyvtár Gyulaváriban és Törökzugban található fiókkönyvtárait – tájékoztatott Dézsi János igazgató.

P. G.

A fürdővárosi bibliotéka vezetője elmondta, a belvárosban található nagy könyvtárban, a kölcsönzőpultnál ezt már korábban megtették, és az épületben újabb részeken is várhatók fejlesztések.

– Pályázati támogatást nyertünk el a célra, így a gyermekkönyvtárban, az emeleti tájékoztató, valamint a folyóirat-olvasó pultnál is kialakítjuk a védőfalat. Ezek a munkálatok várhatóan legkésőbb október végéig fejeződnek be – fogalmazott az igazgató.

A kölcsönzőpultnál már kiépítették a plexifalat /Fotó: BMH/

– A beruházások a látogatók és dolgozóink még erőteljesebb védelmét szolgálják a koronavírussal szemben. A napi hírek azt mutatják, hogy nem árt a felkészülés, ezért fontos, hogy megtegyük a szükséges lépéseket. Dézsi János úgy vélekedett, a plexifalnak a koronavírus remények szerinti megfékezése után is szerepe lehet az intézményben, például az influenza terjedésének megállításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában