Pándy Kálmán Tagkórház

2020.09.03. 15:03

A szívbetegségek megelőzéséről tartottak előadásokat Gyulán

Határokon átnyúló együttműködés keretében tartottak előadásokat a szív-érrendszeri és perifériás érrendszeri betegségek megelőzéséről hétfőn a Pándy Kálmán Tagkórházban. Az eseményen dr. Becsei László főigazgató főorvos mondott köszöntőt, majd dr. Márk László PhD, a Kardiológiai osztály vezető főorvosa nyitotta meg a programot.

V. E.

Hypertonia – korunk néma gyilkosa, amit tehetünk és amit nem címmel tartott elsőként előadást dr. Nagy Krisztina, akit dr. Jambrik Zoltán PhD követett Modern kardiológiai vizsgálómódszerek és nem-gyógyszeres kezelések című prezentációjával. Végül dr. Márk László beszélt a legtöbb halálesetet okozó betegség, az ateroszklerózis (érelmeszesedés) elleni harcról.

Fotó: shutterstock.com

Megtudtuk, a projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza, több, mint 2,3 millió euróval, az Interreg V-A Románia-Magyarország Program révén. Céljuk többek közt az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában