képviselő-testület ülés

2020.08.04. 07:16

Kevesebb pénzből gazdálkodhatnak Vésztőn

Egymilliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a korábbi fejlesztési terveket megvalósítsa az önkormányzat a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhelyen, azonban az építésre csak 219 millió forint áll rendelkezésre – hangzott el a képviselő-testület ülésén.

L. B.

Karakas Anikó polgármester elmondta, a turisztikai pályázat részeként eddig megújult a Sinka István emlékház, a Bagolyvár, illetve csónakázótavat alakítottak ki Mágoron. Egyeztettek a tervezővel, hogy mi az, ami a 219 millió forintból megvalósítható, a munkálatokat jövő év őszéig be kell fejezni. Egy későbbi beruházás részeként megcsinálnák azt, ami most forráshiány miatt elmarad.

A leendő uszodával kapcsolatban is egyeztettek a tervezővel, ugyanis nagyjából 1,5 milliárd forintba kerülne a beruházás, de az építésre 500 millió forint áll rendelkezésre. Azt kérték, hogy készítsen egy egyszerűbb tervet, aminek kivitelezése anyagi szempontból nem lesz megterhelő a város számára. A Metykó Gyula emlékháznál belső munkálatok várhatók a jövőben. A piactérnél folyik a beruházás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában