Sokrétű szolgáltatás - egy helyen

2020.08.18. 15:18

Felújítják a főépítész villáját Mezőhegyesen

Eredetileg a ménesbirtok főépítészének villája volt hajdan az a műemléki védelem alatt álló épület, aminek felújítása napjainkban zajlik.

Cs. I.

Hasznosítása során több funkciót is ellátott, az épületet toldották, részben átalakították. 1989-től a szociális alapellátás keretében a házi segítségnyújtás, az idősek klubja és az étkeztetési szakfeladatoknak ad otthont, majd 1998-tól a gyermekjóléti és családsegítő szolgálattal kiegészülve működik. A komplex intézmény sokszínű szolgáltatást végezhet majd a megújult környezetben.

A képviselő-testület az épület felújításának a menetéről tájékozódott, erről beszámoltak a város közösségi oldalán. Lapunknak Pap István Tibor polgármester elmondta, az 1864-ben épült patinás ingatlanban most zajlik a külső-belső felújítás.

A képviselők a beruházás menetéről tájékozódtak /Fotó: BMH/

– A mai kor elvárásainak megfelelően tudunk majd megfelelő környezetet biztosítani az időseknek, az ott dolgozóknak. A 2016-ban elnyert TOP-os pályázat 60 milliós forrását ki kellett egészítenünk, hiszen az elmúlt évek alatt drágult minden. A kivitelezést ütemeztük, a pénz felhasználását, kiegészítését megszavazta a testület. A kivitelező Bólem Építőipari Kft. jól halad. Az első ütem nettó értéke 42,5 millió forint, a második üteméhez önkormányzati forrást szavaztunk meg, 12,3 millió forintot – sorolta a városvezető az aktualitásokat. Az épület felújításának ideje alatt az intézmény a Hild utcán, a volt Démász épületében kapott helyet.

A projekt keretében kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a villamos hálózatot, ezt indokolja a szabványoknak való megfelelés. Minden téren energiatakarékos megoldásokra törekednek, a fűtésrendszert is modernizálni kell. A hozzáépített épületrész padlásrészén pótolni kell a hőszigetelést.

Szeptember közepén várható a műszaki átadás. A szociális intézményegység épülete alkalmassá válik arra, hogy szakszerűen, a kor és az előírásoknak megfelelően üzemelhessenek benne a szociális alapszolgáltatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában