vásár

2020.08.16. 11:32

Beszerezhetik a búcsúfiát a csanádapácai forgatagban

Az idei csanádapácai kakasfesztivál elmaradt, de a búcsú nem. Vasárnap ez a településen a nagy ünnep (a római katolikus templom védőszentje Nagyboldogasszony, ünnepe augusztus 15., a dátumhoz legközelebbi vasárnapon tartják a templomi ünnepséget). Régi, szép szokás, ilyenkor hazavárják az elszármazottakat. A hagyomány része a búcsúi kirakodóvásár is, ahol be lehet szerezni a búcsúfiát.

Cs. I.

– A Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ szociális foglakoztatás keretében sok hasznos terméket készít. A foglalkoztatás koordinátora Becseiné Bohus Róza, aki munkatársaival egész nap a búcsúi forgatagban kínálja a nálunk készített, szebbnél szebb portékákat – mutatott sátruk bőséges, kézműves kínálatára a helyszínen Pepó Jánosné intézményvezető. A polár anyagból készült puha szőnyegek mellett a háziasszonyokra is gondolnak, akik a konyhában kötényeket, abroszokat és edényfogó kesztyűket használnak. De van itt kerti bútorra való párna és asztalterítő.

Az óvodába vonulók gyermekágyneműi, tornazsákjai is megtalálhatók, ahogy a sok, színes, apró ajándék a karkötőtől a kulcstartóig /Fotó: BMH/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában