Tágas terek

2020.08.03. 16:32

Átadták a védőnői centrumot Békéscsabán

Ünnepélyes projektátadó rendezvényt tartottak az új helyre költöztetett védőnői centrum kialakítása alkalmából, annak helyszínén a Dedinszky Gyula utcában, hétfőn kora délután. Mint kiderült, a beruházást 150 millió forintos pályázati-, valamint 15 millió forintos saját forrásból valósította meg az önkormányzat, a kivitelezést pedig egy helyi vállalkozás végezte el.

B. O.

20200803 Békéscsaba Védőnői centrum átadása Sódar Anita Herczeg Tamás és Nagy Ferenc. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Nagy Ferenc, a város alpolgármestere köszöntőjében a család és a gyermekek fontosságát hangsúlyozta, és kiemelte a komplex, preventív védőnői szolgálat fontosságát. Szavai szerint érték, és értékes a védőnői centrum, melynek a csabai családok életminőségének javításában is fontos szerepe lesz.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, példaértékű a csabai szolgálat, majd az új modern centrum fontosságát hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: mindenképp illendő volt már ez a komfortos hely, valamint környezet a kismamák és az itt dolgozók számára.

Az épületet és a fejlesztéseket is bemutatták a megjelenteknek /Fotók: Imre György/

Dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője a projektet ismertette, és hangsúlyozta: a védőnői szolgálat az egészségügyi ellátás fontos része. Mint kiderült, az energetikai korszerűsítésen átesett és jelentősen bővített épületben létesítettek többek között védőnői tanácsadó helyiséget, védőnői munkaszobát, méhnyak szűrésére alkalmas vizsgálót, gyermekvárót, és multifunkcionális termet is.

Bogár Éva, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója az átadó apropóján emlékeztetett rá, hogy a napokban volt az anyatejes táplálás világnapja, illetve hogy a védőnői szolgálat idén nyáron lett 105 éves. Az új centrumot elmondása alapján tágas terek, kellemes környezetet jellemzi, ahol mindennek megvan a helye, és amely alkalmas különféle közösségi-, és szakmai programok megrendezésére is.

Korábbi cikkünk itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában