Mini Mozdonyok Nagy Napja

2020.07.12. 14:01

Rekordhosszú vonatok zakatoltak a szarvasi makettparkban

Egyedülálló látványossággal várta az érdeklődőket a Mini Magyarország makettpark a vasárnapi Mini Mozdonyok Nagy Napján – tudtuk meg Klemann Tímea sajtóreferenstől.

V. E.

Hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatták el a makettpark saját mozdonyait, melyekhez ezúttal néhány különleges vendégvonat társult. Rótta a síneket több svájci tehervonat, melyek a ’60-as, '80-as és '90-es éveket idézték fel, valamint egy 14 méter hosszú mozdony és teher vontatmányai is, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, faszállító és terményszállító kocsik is voltak.

Beküldött fotók

Az amerikai dízel tehervonatok pedig jellegzetes hangulatú kocsikból álltak, modell viszonylatban már rendkívül hosszúnak számító, harminc kocsis szerelvényekből. Klemann Tímea hozzátette, az esemény különlegességét adta, hogy utóbbi csak egy napig volt látható náluk.

Színesítették továbbá a rendezvényt a hanghatások, a modellek útja a mini hidakon, viaduktokon és alagutakon át, a közel tucatnyi vasútállomás között, valamint az igazi kalauzok jelenléte is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában