Békés megye

2020.07.17. 16:27

Rangos életműdíjjal ismerte el a tankerület Fodor Istvánnét

Kiemelkedően értékes pedagógiai munkásságáért Kiválóság Életmű Díjat adományozott a Békéscsabai Tankerületi Központ Fodor Istvánné Posztós Anna részére, aki 14 évig a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői feladatait látta el, majd 2018 júliusig, nyugdíjba vonulásáig a Békéscsabai Tankerületi Központ tanügyigazgatási referenseként dolgozott.

L. B.

Bánki András tankerületi igazgató és Fodor Istvánné /Archív fotó/

Fotó: Ga-Pix Kft

Négy évtizedes, szép ívű szakmai pályafutása mintaértékű; minden tevékenységét kreativitás és céltudatosság jellemezte. Munkáját következetes elhivatottsággal, alázattal, nagy felelősséggel, magas szakmai színvonalon végezte.

Végigjárta a pedagóguspálya klasszikus állomásait. 1980-ban került a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába magyar nyelv és irodalom szakos tanárként. Harmincnégy évet tanított pedagógusként, volt osztályfőnök és a magyar munkaközösség vezetője. 1998-tól intézményvezetői megbízást kapott. A mezőkovácsházi önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának tagjaként sokat tett a város közoktatásának fejlődéséért. 2013-ban lett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mezőkovácsházi tankerületének tanügyigazgatási referense.

Fontos volt számára a tudatos szakmai fejlődés. Közoktatási vezetői pedagógus-szakvizsgát, nyelv- és beszédfejlesztő középiskolai tanári végzettséget szerzett.

Tizennégy éves intézményvezetői pályafutása alatt virágzó iskolát teremtett Mezőkovácsházán. Az iskola az Apáczai Tankönyvkiadó és a Békés megyei Vöröskereszt bázisiskolája lett.

Bánki András tankerületi igazgató és Fodor Istvánné /Archív fotó/

Szívügyének tekintette a tehetséges gyermekek fejlesztését. Komplex tehetséggondozó programot álmodott meg és épített ki iskolájában, ennek elismeréseként 2011-ben a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott.

Tehetséggondozó munkássága és eredményei ismertté tették nevét Békés megye határán túl is. Nemcsak hazai, hanem külföldi szakemberek szintén ellátogattak az iskolába, méltatták a hatékonyan működő tehetségkereső-fejlesztő programot. Többször tartott előadást a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége országos konferenciáin. Hollandiai egyetemre kapott meghívást egy nemzetközi szaktekintélyű tehetségkutató professzortól, lehetőséget biztosítva a holland tehetségfejlesztő munka megismerésére.

Publikációi bemutatják, elérhetővé teszik tehetséggondozó tevékenységének állomásait és eredményességét. A mezőkovácsházi képviselő-testület példaként állítható tevékenységéért, kiemelkedő érdemei elismeréseként Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért kitüntető díjat adományozott részére.

A Magyar Tehetséggondozó Társaság Választmánya „Tehetségekért” arany kitűző díjban részesítette.

Tanítványainak példát nyújtott kimagasló szakmai hozzáértésével, szaktárgya iránti elkötelezett szeretetével. Mély emberi humánuma, barátságos, empatikus, kedélyes természete elismertté teszi a mezőkovácsháziak körében.

Töretlen és lelkes intézményvezetői tevékenysége megteremtette az iskola ethoszát, egy értékkonzervatív, ugyanakkor innovatív, tehetségeket segítő és kibontakoztató gyermekközpontú iskolát. Olyan intézmény, amely büszkén örökíti tovább múltja szellemiségét, olyat, amelynek biztos jelene és megújulásra képes jövője van.

– Pedagógiai, vezetői, közéleti és tudományos tehetséggondozó tevékenysége élen járó, sok tekintetben egyedülálló volt – tudtuk meg Bánki András békéscsabai tankerületi igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában