egyeztetés

2020.07.13. 16:21

Módosíthatnak a csabai buszmenetrenden

Július 1-jétől módosult Békéscsabán az autóbusz-menetrend, amin a szolgáltatóval történő egyeztetés után igény szerint változtathatnak még.

Számos távolsági, helyközi járatra akár helyi, békéscsabai bérlettel is fel lehet szállni – mondta Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón. Példaként felhozta, hogy a gyulai busszal el lehet menni a pályaudvartól az iskolacentrumig, a csanádapácai buszt pedig a Csaba Metál munkatársai veszik rendszeresen igénybe.

Hogy ez a lehetőség a jövőben is biztosított legyen, egy megállapodást köt a szaktárca és az önkormányzat, és a város hozzájárulásként erre az évre 16 millió forintot fizet a szolgáltatónak, a volántársaságnak – folytatta a városvezető.

Kitért arra is, miszerint július 1-jétől módosult Békéscsabán az autóbusz-menetrend, több járat közlekedik Mezőmegyer, Jamina és a Lencsési lakótelep, valamint a városközpont között. Azonban kapnak olyan jelzéseket, miszerint ennél is több járatra lenne szükség, ezeket az igényeket értékelik, egyeztetnek a szolgáltatóval, így várható, hogy lesz további változtatás. A hagyományos, régi menetrend viszont a tervek szerint csak szeptember elején áll vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában