Oszlács Norbert

2020.07.19. 18:50

Két évtizede szól az éterben a csabai rádiós

Bár csak 34 éves, immár két évtizede hallhatjuk az éterben Oszlács Norbertet. Volt időszak, hogy vele ébredtek a rádióhallgatók Békéscsabán, Békés megyében, most pedig a hétköznapokon és a hétvégéken egyaránt a 12 és 14 óra közötti időszakban hallható a Rádió 1-en, a 104 MHz-en.

L. B.

– Emlékszem, 2000. május 23-án volt az első adásom. A diákrádió heti egyszer, szombat délutánonként jelentkezett, diákoknak szólt diákoktól, ez volt a szlogen – mondta. Mint fogalmazott, éveken keresztül versenytáncolt, illetve a családi rendezvényeken is mindig ő szórakoztatta a publikumot, tehát gyermekként is szeretett a középpontban lenni. A diákrádiózással pedig megvalósította gyermekkori álmát, amiből aztán szerelem lett.

Oszlács Norbert szerint óriási felelősséget jelent a rádiózás /Fotó: BMH/

Később újabb és újabb lehetőséget kapott, az elmúlt években vezetett műsort délelőtt, délután, valamint az esti időszakban is, kívánságműsorban várta a hallgatók kéréseit, 2004 óta pedig a Rádió 1-en hallható. Most a 104 MHz-en hétköznapokon a 12 és 14 óra közötti időszakban szól az éterben, illetve szombatonként és vasárnaponként Velünk történt címmel magazinműsort szerkeszt és vezet, közéleti témákban ugyanúgy mikrofonvégre kap orvosokat, mint például íjászokat.

Oszlács Norbert hangsúlyozta, nem könnyű húsz éven keresztül rádiózni, óriási felelősséget jelent mindez, illetve minden nap valahogyan meg kell újulni, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a hallgatóknak. A kikapcsolódásban segít, hogy 2004 óta lemezlovasként pörgeti a korongokat, hogy ceremóniamesterként is működik, de legnagyobb feltöltődést a vasútmodellezés jelenti számára: most tervezi például a terepasztalát, ami az elképzelései szerint hatalmas, 12,5 négyzetméteres lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában