változékony időjárás miatt

2020.07.31. 17:52

Elszaporodtak az algák a megyei vizeken

A csapadékos nyári meleg időjárás miatt fokozottan algásodnak a holtágak és a csatornák – tájékoztatott a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Az elmúlt időszak változékony időjárása, majd a hőség a KHESZ kezelésében lévő vizeket sem hagyta érintetlenül.

P. G.

A bőséges csapadék miatt bemosódott tápanyagban dús csurgalékvizek és a befogadókba került belvizek miatt fokozott algásodás tapasztalható. Súlyosabb esetben egyes holtág-szakaszokon néhol keskenyebb, néhol vastagabb algafüggöny látható, illetve volt látható. A Félhalmi-holtág ötödik részének egyes szakaszain a jelenség nagymértékben mutatkozott, ami erre a vízterületre korábban nem volt jellemző.

A változékony időjárás is hozzájárul az algásodáshoz /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A Folyáséri-csatorna egyes szakaszain jelenleg szintén gyenge a vízminőség, a víz barnás, kellemetlen szagú. A vízterületeken lehetséges beavatkozásokat megtették a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában