Galériával - videóval

2020.07.11. 17:38

Célba találtak Gyulavár bajnokai

Első alkalommal rendezte meg a Gyulavár bajnoka elnevezésű különleges íjászversenyt a Kerecsényi László Íjász Egyesület szombaton a fürdővárosi erődítménynél.

P. G.

202007011_Íjászverseny a Gyulai várban_Gyula_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Lovász Tamás, a szervezet elnöke hírportálunknak elmondta, országos bajnokságoktól világbajnokságig számos versenyt hívták már életre Gyulán az elmúlt években, amelyeknek mindig népszerű kiegészítője a várfal-lövészet.

– Ez adta az ötletet ahhoz, hogy szervezzünk egy önálló, komplex versenyt Gyulavár bajnoka elnevezéssel – tette hozzá Lovász Tamás. Az eseményen hat csapat állt rajthoz, illetve lőréshez. A határon túlról Kisjenőről és Nagyszalontáról, illetve Békésről, Békéscsabáról, Elekről, Gyomaendrődről, valamint a helyből mérették meg magukat a versenyzők.

– A gyulai környezet egyedi lehetőséget biztosít, hazánkban szinte csak itt lehet ilyen jellegű programot megtartani – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

A csapatoknak a várfokáról, tizenöt lőállásból, egy-egy helyről harminc lövést kellett leadniuk a 35-70 méterre található, természetesen a korabeli életet idéző célokra. A nagy meleg ellenére is kiválóan teljesítettek a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában