Galériával - videóval

2020.06.23. 15:21

Tárlatot nyitottak a megyei könyvtárban

A BSZC Szent-Györgyi Albert szakgimnázium végzős diákjainak kiállítását nyitották meg kedden a Békés Megyei Könyvtárban.

V. E.

Fotó: Imre Gyorgy

A tárlaton az intézmény művészeti tagozatától búcsúzó divat- és stílustervező, grafikus, valamint kiadványszerkesztő fiatalok különleges alkotásai kaptak helyet.

Rakonczás Szilvia igazgató elmondta, örömükre szolgál, hogy a három hónapos bezártság után egy nívós kiállítással indulhatnak. Hozzátette, nem is akármilyennel, hiszen egyik témája a kiadványszerkesztés igencsak közel áll a könyvtár arculatához, de a divat sem áll messze tőlük. Véleménye szerint a kiállított alkotásokból munkatársaik és látogatóik egyaránt inspirációt nyerhetnek.

Novák Attila művészeti munkaközösség vezető megnyitójában elhangzott, amikor diákokat tanít rajzolni, festeni, mindig azt hangoztatja: úgy kezdjenek munkájuknak, hogy ha bármikor azt mondja nekik, be kell fejezniük, akkor műveik még „félkész” állapotukban sem okozzanak hiányérzetet az emberben. Mutassa meg tehát gondolatukat, eszmefuttatásukat és azt, hogy hová tartanak vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában