Orosháza

2020.06.25. 15:54

Mindent a maga helyére!

Legyen egyértelmű, melyik konténerbe mit kell gyűjteni.

Cs. I.

Fontos a gyűjtőedények szakszerű használata /A szerző felvétele/

Tárgyalást kezdeményezett Dávid Zoltán polgármester a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási NZrt. képviselőivel, miután a város több pontjáról érkeztek lakossági bejelentések. Az egyeztetésen számos, a hulladékszállítás során felmerült észrevételre kitértek, különös tekintettel a társasházi konténerek környékén tapasztalható állapotokra.

– Mindent a maga helyére – hangsúlyozta a DAREH Bázis NZrt képviseletében Holopné dr. Sztrein Beáta. – Megvan a helye a papírnak, műanyagnak és fémnek (sárga konténer), az öblös üvegnek (kék konténerek), a zöldhulladéknak (komposztáló), minden egyéb, ami sem a szelektív gyűjtőedényekbe, sem a kommunális hulladékba nem való (autógumi, festékes és vegyszeres flakon, elektronikai hulladék, építési törmelék), azt a Gyártelep utcai hulladékudvarba vihető munkanapokon.

Fontos a gyűjtőedények szakszerű használata /A szerző felvétele/

– A társasházi övezetekben tapasztaljuk, hogy a nem ott lakók is gyakran a panellakások környékére kihelyezett gyűjtőszigetekhez hordják a hulladékokat áldatlan állapotokat okozva. A megbeszélés egyik fő témája az volt, hogyan szüntethetjük meg ezt – tájékoztatott Molnár Sándor, a DAREH koordinációs vezetője.

– Szétválasztjuk a kommunális hulladékot és a szelektív gyűjtőedényeket. Feliratozzuk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, melyik konténerbe mit kell gyűjteni. A társasházak esetében az év végére átállunk egy olyan rendszerre, amiben minden lakó a lakása után fizet hulladékgyűjtési díjat, külön szerződéssel. A lakók életformájához igazítottan lehet a gyűjtési űrmértéket és díjat megszabni, és ha az adott lakást nem lakja senki, akkor a díj szüneteltethető. Az átállást követően minden társsasháznak saját konténere lesz, amit a későbbiekben szeretnénk zárhatóvá tenni. Mindenki tudni fogja, melyik az ő kukája, és megszűnik az illegális szemétlerakás problémája – hangsúlyozta Molnár Sándor.

Kiderült, a DAREH szeptemberben lomtalanítást is szervez Orosházán, a Fürdő utcai ügyfélszolgálat pedig hétfői és szerdai napokon fogadja az ügyfeleket.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában