Csordás Ákos

2020.06.21. 06:55

Már várja az újabb fellépéseket a békési énekes

Néhány nappal ezelőtt a Velencei-tó partján, szűk körben házasodott össze választottjával, Kingával Csordás Ákos. A békési kötődésű, az X-faktorból is megismert énekes a Komáromi Magyar Lovas Színház tagjaként már nagyon várja új bemutatójukat, és titkon saját dalokban is gondolkodik.

Papp Gábor

Tavaly kértem meg Kinga kezét, és miután igent mondott, elkezdtük szervezni az esküvőt és a lakodalmat. A tervezett június 6-i napra természetesen nagyon készültünk, bíztunk benne, hogy egészen különleges órákat élünk majd át – mesélte hírportálunknak Csordás Ákos.

– Végül ez meg is történt, csak kicsit másként, mint ahogy vártuk. A koronavírus-járvány miatt a lakodalmat és a templomi esküvőt el kellett tolnunk októberre. Miután az eredeti budai helyszínen nem vállalták, hogy összeadnak minket, ezért Gárdonyban volt a polgári esküvőnk két tanú és a fotós jelenlétében. A családtagokat, barátokat pedig igyekeztünk folyamatosan tájékoztatni az interneten keresztül. Abban bízunk, hogy az októberi pesti lagzin már tényleg együtt lehetünk valamennyien.

A Velencei-tónál mondták ki a boldogító igent /Fotó: Simon Dániel/

Mint megtudtuk, azért a fővárosi helyszínre esett a választásuk, mert Kinga családja Zala megyei, Ákosé békési, így a középút mellett döntöttek. A friss házaspárnak egyénként több közös kedvenc dala is van – például Ed Sheeran Perfectje, vagy a Bagossy Brothers Olyan Ő című slágere.

A békési kötődésű fiatalember életében más változások is történtek nemrég. Tavaly év végén leszerelt a rendőrségtől, és némileg hasonló hivatásban, a Józsefvárosi Közterület-felügyeletnél helyezkedett el, ahol szolgálatirányítóként tevékenykedik.

– Mi is rendészeti szerv vagyunk, rendészeti feladatokat is ellátunk – árulta el. – A városrészben zajló gépjárműforgalommal, a szabálysértésekkel, a közösségi terek ellenőrzésével és megóvásával egyaránt foglalkozunk. Eljárunk a lakossági panaszok, problémák ügyében. A vírus ideje alatt ellenőriztük azokat, akik karanténba kényszerültek. Az önkormányzat munkatársaival közösen ebédet szállítottunk olyan családoknak, amelyek tagjai nehéz helyzetbe kerültek, mert például elvesztették állásukat. A közterületeken ügyeltünk a közösségi távolságok betartására.

– Éppen a járvány miatt nagyon sokáig nem voltam otthon, Békésen – mondta el hírportálunknak. – Sok emberrel találkoztam a fővárosban, akik veszélyeztetettek voltak, és a családom egyetlen tagját sem akartam kitenni bármilyen kockázatnak. Éppen ezért csak az esküvő előtt két héttel látogattunk haza. Bevallom, nem tudtam megállni, hogy át ne öleljem régen látott szeretteimet. Hiányoztak.

Ákos – ahogy arról korábban is írtunk – tagja a Komáromi Magyar Lovas Színháznak, amellyel éppen egy nagyon érdekes új bemutatóra, az Idővágta című előadásra készültek. A darab különleges történelmi áttekintés a lovak háziasításától napjainkig.

Saját dalokkal is tervez a jövőben

Csordás Ákos a színház mellett a zenei élettől sem szakad el. A szabályok enyhülésével már volt fellépése Egerben, és várhatóan hamarosan Békésen is találkozhat vele a közönség.

– Egyelőre a folytatásról még nehéz bármit is mondani, hiszen nagyon bizonytalan, hogy augusztus 15-ét követően lesznek-e városi rendezvények, illetve falunapok. Vannak lekötött időpontok, de érthető módon óriási a bizonytalanság mindenhol a koronavírus miatt – húzta alá a tehetség.

Az énekes egyébként egyelőre inkább titokban, de ismételten foglalkozik a dalszerzés lehetőségével.

– Néha beugranak ötletek, amelyeket igyekszem lejegyezni. Születnek versszakok, kis titkos dallamok, dalmenetek, amelyek remélem, egyszer, talán nem is olyan sokára, teljes dalokká állnak össze – tette hozzá. – Mostanában kevesebb ugyan az időm, de úgy gondolom, hogy hamarosan születnek majd ismét saját szerzemények, saját szövegekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában