döntés született

2020.06.19. 13:56

Már júliusban várják a nézőket a csabai színházban

Lassan „visszaköltöznek” az online térből a teátrumba a Jókai színház színészei. Ugyan még pontos dátumot nem tudtak mondani, de remélik hamarosan ismét megtelhet közönséggel a nézőtér.

V. N.

– Nagyon szeretnénk már konkrét tervekről tájékoztatni a közönségünket, mind a bérletes előadások, mind az eladott jegyek pótlását illetően, de amíg nem tudjuk pontosan, hogy milyen könnyítéseket engedélyeznek a színházaknak és milyen ültetési protokoll szerint lehet előadásokat tartani, addig nem tudunk konkrétan tervezni – tájékoztatta hírportálunkat Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója.

Seregi Zoltán elmondta, a megváltott jegyek vagy beválthatóak lesznek más előadásra, vagy visszafizetik azok árát. Ennek mikéntjéről részletesen fogják tájékoztatni a nézőket, amint biztos információik lesznek a további lehetőségekről.

Júniusban már kezdik a próbákat a színházban /Fotó: Archív – Lehoczky Péter/

Ugyanakkor elárulta, arról megszületett a döntés, hogy a Krúdy Gyula A vörös postakocsi című színdarab előadásait már nem tudják bepótolni, helyette bérleteseiknek Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát ajánlják fel, amint lehet a színházteremben játszani.

– A Tizenhárom almafa, valamint A Megfeszített című darabok bérletes előadásait pótolni fogjuk. Júniusban elkezdődnek a próbák, július végére elkészül mind a két előadás. Reméljük, hogy addigra jelentős könnyítések lesznek, ahogy engedélyt kapunk rá, bemutatjuk ezeket a darabokat. Illetve terveink között szerepel a TeÁtriumban, az Ibsen ház udvarán játszani James Waller – Zöldi Gergely: A szív hídjai, Csikós Attila: Két összeillő ember és Murray Schisgal: Szerelem, ó! című színdarabokat. Ezekre az előadásokra a korábban megváltott jegyeket is fel lehet majd használni – ismertette Seregi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában