Békéscsaba

2020.06.23. 15:41

Lakásszövetkezet: havi háromszáz forinttal megemelték a közös költséget

Havi 300 forinttal emelkedett minden lakástípusra vonatkozóan a szövetkezeti általános költség és így a közös költsége mértéke május 1-jétől.

L. B.

Forrás: Szon.hu

Fotó: PeterBalint+36309229188

Mindehhez hozzájárult a Békéscsabai Lakásszövetkezet küldöttgyűlése – ismertették a lakásszövetkezetnél. Kiemelték: a díj növelése nem tartozik a lakógyűlések hatáskörébe, és az igazgatóság a veszélyhelyzet miatt igazgatósági döntéssel határozhatott volna minderről, de fontosnak érezték, hogy kikérjék a küldöttgyűlés véleményét.

Az emelést indokolta, hogy a szövetkezeti általános költség mértéke egyedi fűtéses lakások esetében öt éve, központi fűtéses lakások vonatkozásában pedig három éve nem növekedett.

A veszélyhelyzet miatt lakógyűléseket nem tarthattak, ám a szokásos feladatokat elvégezték. Minden elszámolást, beszámolót elkészítettek és eljuttattak a lakóknak a társasházak vonatkozásában.

Ismertették: az év végéig szóló fizetési moratórium csak hitelekre vonatkozik, például a víz-, gáz- és villanyszámlákra, illetve a közös költségre nem. Bár vannak olyan épületek, amelyekre kapcsán vannak hitelek – és azok törlesztő részleteit a közös költséggel együtt fizetik a lakók –, az igazgatóság döntése értelmében nem élnek a fizetési moratórium lehetőségével, hogy minél hamarabb visszafizethessék a kölcsönt.

Hangsúlyozták: mivel az ügyfélszolgálaton főleg az idősek jelennek meg, ezért az ő védelmük érdekében azt bezárták – július 1-jétől átmeneti nyitva tartás lesz –, és bár személyesen nem, telefonon és interneten elérhetők. Hogy a közös költség fizetése ne ütközzön akadályokba, arra több lehetőséget is felkínáltak: akik kérték, azoknak csekket küldtek, de átutalással és az OTP készpénzbefizetési részlegén is ki lehetett egyenlíteni a számlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában