Békéscsaba - videóval

2020.06.12. 06:50

István király szerepére készül Szabó Hunor

Szabó Hunort legutóbb a Jókai színház Egri csillagok című musicaljében láthatta a közönség. Az erdélyi kis faluban élő tehetség alig múlt tízéves, amikor egy budapesti szuperprodukcióban, az Álomutazóban alakíthatta Tomi szerepét. A hetedikes fiú most is nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen ezúttal István királyként kell helytállnia.

Vágvölgyi Nóra

Szabó Hunor már egy aranylemez tulajdonosa /Fotó: BMH/

– Fiatal korod ellenére nem ismeretlen számodra a színház. Mikor léptél először közönség elé?

– Tízéves koromban találkoztam egy hirdetéssel, ami egy budapesti mesemusicalt reklámozott. Az egyik kedvenc darabom alkotói hirdettek válogatást, amit sikeresen teljesítettem, és nem sokra rá már el is kezdődtek a próbák. Mindössze három hónapunk volt színpadra vinni az Álomutazó című darabot. Nagyon nagy élmény volt számomra mindezt megélni, ráadásul olyan kiváló színészekkel játszhattam együtt, mint például Hajdú Steve, Stohl András, Szabó Győző, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann vagy Ábel Anita. Nagy siker lett a produkció, én pedig a darabnak hála egy aranylemez tulajdonosa lettem. Azt hiszem, ekkor fogott meg a színház világa, és elhatároztam, hogy mindenképpen folytatom ezt az utat.

Szabó Hunor már egy aranylemez tulajdonosa /Fotó: BMH/

– Hamar meg is talált egy újabb szerep.

– Alig egy évre rá bekerültem a Békéscsabai Jókai Színház által rendezett Egri csillagok című előadásba, ahol Bornemissza Gergő szerepét alakíthattam. Ez a darab is nagyon a szívemhez nőtt, könnyen tudtam azonosulni a történettel.

– Hol hallottál az István, a király rockopera gyerekváltozatának válogatásáról?

– Az István, a király iskolába megy… című tehetségkutatóra tavaly ősszel találtunk rá a világhálón. No­vemberben kellett jelentkezni a versenyre, majd a szervezők két videót kértek a nevezőktől. Az egyik felvételen egy megadott dal volt a kiválasztott szerep alapján, a második pedig egy általunk választott zeneszám volt. A második forduló is hasonlóan zajlott, csak itt már sokkal erősebb volt a mezőny. Május 15-én tudtuk meg az eredményt, másnap pedig már a szereposztás is kiderült. Végül az István, a király iskolába megy… Kárpát-medencei tehetségkutató főszerepét nyertem el, így Istvánt alakíthatom majd a Sebestyén Aba által rendezett darabban.

– Mikor kezditek el a felkészülést?

– A koronavírus-járvány miatti szigorítások a verseny menetébe nem zavartak bele, hiszen végig online zajlott a megmérettetés. Viszont most, hogy lassan a próbaidőszakhoz érkezünk, még folynak a megbeszélések, miként indulhat el a felkészülés. Remélhetőleg, amint minden szigorítás véget ér, elkezdhetjük a munkát.

– A folyamatos próbák és előadások után hogyan élted meg a járvány miatti bezártságot?

– Kertes házban élek a szüleimmel és a testvéreimmel, így nem hatott rám negatívan a bezártság. Hasznosan telnek a napok. Tanulok, készülök a Jókai színház Wass Albert: Tizenhárom almafa című előadására. A szabadidőmben pedig – az online oktatás mellett –, szőlőtőkéket ültetek, háziállataimmal foglalkozom. Emellett az utóbbi időben készítettem nővéremmel pár videóklipet, dalfeldolgozást, melyeket mindenki számára elérhetővé tettünk.

– Mit vársz az előtted álló hónapoktól?

– Bevallom, nagyon várom már, hogy elkezdődjenek a próbák és az előadások. Emellett szeretnék minél több filmet, videóklipet forgatni még, tovább fejlődni ezen a téren. Remélem, hamarosan újabb színházi produkciókban vehetek majd részt. De a vágyaim között szerepel az utazás és a sikeres középiskolai felvételi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában