erősödik a biztonság

2020.06.09. 16:40

Folytatják a csatornák felújítását Köröstarcsán

Közel 150 millió forintot nyert a köröstarcsai önkormányzat a települési belvízelvezető rendszer rekonstrukciójának második ütemére a Terület- és Település­fejlesztési Operatív Program keretében – tudtuk meg Lipcsei ­Zoltán polgármestertől. Mint elmondta, a projekt részeként felújíthatják a település fő vízgyűjtő csatornáját. Ennek köszönhetően az összegyűlt víz gyorsabban, biztosabban és biztonságosabban juthatna el a települést körbeölelő átvezetőkig, illetve átemelőkig.

P. G.

– Mindez nagymértékben hozzájárul a község belterületi belvízbiztonságának erősítéséhez – tette hozzá Lipcsei Zoltán, majd kiemelte, a projekt nagyon lényeges része, hogy a Róna utcai csapadékvíz-elvezető csatorna felújí­tásával megoldódhat az érintett terület évtizedek óta fennálló belvízelvezetési problémája, az árkokban pangó vizek veszélyeztető hatása.

A részletekkel kapcsolatban Lipcsei Zoltán kitért arra, hogy megvalósul a mély medrű csapadékvíz-elvezető kotrása, mederburkolása, a szükséges helyeken a zárt csatornává alakítása. Így a József ­Attila utca teljes hosszában a páratlan oldalon, a Tavasz ­utca páros oldalán, illetve a Kettősmalom utcában, ­valamint a Berényi utca páratlan oldalán egész az Epreskert utcai záportározóig tartó nyomvonalon.

A fejlesztés keretében a nem megfelelő kapubejárókat is újjáépítik. A Róna utca páros oldalán kiépített, mély medrű csapadékvíz-­elvezető csatornát ugyancsak kikotorják és a nem megfelelő kapubejárókat újjáépítik. Az Epreskert utcai zápor­tározóban lévő vezérárok kotrását szintén elvégzik a szivattyúállásig. Az utcában található szivattyútelephez tartalék szivattyút szereznek majd be. A beruházás összköltsége 148 millió 768 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában