sajtótájékoztató

2020.06.13. 14:25

Elengedhetetlen a megyei védőnők munkája

A Védőnők napja alkalmából köszöntötte a hivatásban dolgozókat szombati online sajtótájékoztatóján Dankó Béla országgyűlési képviselő. Mint elmondta, a világszerte egyedülálló, 2015 óta hungarikumnak számító védőnői hálózat 105 éves. A védőnők száma hazánkban eléri az 5300-at.

P. G.

Dankó Béla: A Fidesz-KDNP jelöltjei alkalmasak arra, hogy az adott várost vagy községet menedzseljék

Dankó Béla kitért arra, hogy mennyire fontosnak tartja azt a munkát, amellyel a hivatásban tevékenykedők segítik a családokat a gyermekvárás előtti és az azt követő időszakban. Hangsúlyozta, Békés megyében is nagy jelentősége van a szakmai tudásuknak, annak ahogyan naprakész információkkal támogatják a szülőket, a gyermekeket.

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a védőnők bére 2019 és 2022 között, négy lépcsőben jelentősen emelkedik. A kormány döntése értelmében a 2019. július 1-től életbe lépett változás során a védőnők is a szakdolgozói bértábla hatálya alá kerültek, így körülbelül 81 ezer szakdolgozó mellett 4000 védőnőt is megillet a béremelés.

Július 1-től tehát az állam, helyi önkormányzat, az egyházi jogi személy vagy a vallási tevékenységet végző szervezet tulajdonában vagy fenntartásában álló védőnői szolgáltató által foglalkoztatott területi- és iskolavédőnők is bekerültek a szakdolgozói bértábla hatálya alá és ezen dátumot követően rájuk is a szakdolgozói bértáblában meghatározott alapilletmények vonatkoznak és a 2022-ig megvalósuló béremelésben is részesülnek. A béremeléstől függetlenül a védőnőket továbbra is megilletik a jogszabályokban foglalt pótlékok, illetve kereset-kiegészítések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában