Vasárnap már tartanak istentiszteletet Békésben

Vasárnaptól újra a megszokott rend szerint tart a református egyház istentiszteletet több településen.

V. E.

Marti Miklós békéscsabai lelkipásztor elmondta, a még fennálló járványhelyzet miatt bizonyos óvintézkedések betartása mellett várják gyülekezetük tagjait imaházukba május 17-én, 10 órától. Ennek alapján kérik az érkezőktől, hogy az istentisztelet teljes ideje alatt sállal vagy maszkkal takarják el arcukat, kézfertőtlenítőt helyeznek ki a bejárathoz számukra, illetve a legalább másfél méteres védőtávolság betartására is ügyelniük kell majd a nem egy háztartásból érkezőknek. Továbbá javasolják mindenkinek a kesztyű viselését is, a program végén pedig elmarad a koronavírus előtt megszokott kézfogásos búcsúzás.

Végül elmondta, a visszatérés kedd 18 órai imaórákra és a csütörtök 18 órai kátémagyarázatos istentiszteletre is vonatkozik. A vasárnapi prédikációt pedig az elmúlt hetekhez hasonlóan videóra veszik, amit a következő hét elején közvetítenek majd Youtube csatornájukon azoknak, akik nem tudnak elmenni a templomba.

A megfelelő óvintézkedéseket tiszteletben tartva vasárnap délelőtt megnyitják a battonyai református templom ajtaját, tartanak istentiszteletet. Ugyanez lesz Magyarbánhegyesen is, de ott az első találkozás jövő vasárnap aktuális, és minden második vasárnap találkozunk – tájékoztatta a híveket Kovács Árpád lelkész. A battonyai templomban 35 fő tartózkodhat egyszerre, Magyarbánhegyesen 10 fő szájmaszkban. Egy padsorba maximum ketten ülhetnek egy sor üresen hagyása mellett.

– Az online igei alkalmaktól sem kell elköszönni, megkedvelték ezeket. Az ilyen típusú igemagyarázatokat átköltöztetjük egy másik idősávba. Hétfőn találkozhatunk 17 órakor ezeken az alkalmakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában