Szarvas Péter: ne feledkezzünk meg az egészségünk védelméről!

A napokban jelent meg a legújabb kormányrendelet, mely a hétfőtől életbe lépő védelmi intézkedéseket mutatja. A csabai táborokat engedélyezik, hétfőtől a vendéglátó egységek belső tereiben is lehet tartózkodni. A 65 éven felüliekre érvényes szabályok megmaradnak, miként a maszkviselés előírása is.

N. T.

Szarvas Péter polgármester Facebook bejegyzésében vette sorra a pénteki kormányrendelet Békéscsabát is érintő pontjait. A polgármester kifejtette, hogy noha a táborokat engedélyezik, a részletes feltételeket, szabályokat még várják. Amennyiben a jogszabályok azt lehetővé teszik, akkor a korábbi évekhez hasonlóan megszervezik a nyári napközis tábort.

Hétfőtől a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében, az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A dolgozók kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni, valamint a védőtávolság betartásáról gondoskodni.

Szarvas Péter kitér arra is, hogy június 1-től meg lehet tartani a temetéseket, esküvőket, családi rendezvényeket, amennyiben a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. A házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható. Azonban a védőtávolság betartása itt is kötelező. A polgármester beszámolóját kiegészíti azzal, hogy a szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett.

Mint megtudtuk, a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják. A Békéscsabai Vásárcsarnok és Piacot a 65. életévüket betöltött személyek 9.00 óra és 10.30 óra közötti időben látogathatják.

A polgármester kiemeli, hogy mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése továbbra is kötelező vásárlás és tömegközlekedés használata során.

– Jövő héttől ismét sok minden változik majd, de most is azt kérem Önöktől, hogy ne feledkezzenek meg az óvintézkedések betartásáról, egészségük védelméről! Jó egészséget mindenkinek! – zárta sorait Szarvas Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában