Orosházán is elkezdődött a szűrővizsgálat

Orosházán hétfőn és kedden várják a koronavírus-szűrésre a tesztelésre kiválasztottakat.

Cs. I.

Oroshza, 2020. mjus 11. Koronavrusteszthez vesznek vrmintt egy frfitl a Szegedi Tudomnyegyetem mintavteli pontjn, az oroshzi Petfi Mveldsi Kzpontban 2020. mjus 11-n. A koronavrus-szrprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi s a pcsi egyetem vesz rsz. A programba 17 ezer 780 embert hvtak meg vletlenszeren kivlasztva. k letkorra, nemre s regionlisan is reprezentljk a magyar trsadalmat. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Mint megírtuk, hazánk négy, orvosokat képző egyeteme kérdőíves felméréssel támogatott, vérvételes szűrővizsgálatot indít a 14 éves és annál idősebb lakosok körében. A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét.

Békés megyében a vizsgálatok szombaton kezdődtek, Orosházán hétfőn és kedden tartják meg a szűrést, helyszíne a Petőfi Művelődési Központ épülete – adta hírül közösségi oldalán Dávid Zoltán polgármester. Hétfőn a művelődési központ koncerttermében várta egy munkacsoport azokat, akik értesítést kaptak a Központi Statisztikai Hivataltól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában