Polgárőrség: a vidéken élők figyelnek a szabályokra

A vidéki emberek fegyelmezettek, tapasztalataink szerint betartják a kijárási korlátozásokat – nyilatkozta portálunknak Gyarmati Sándor. A polgárőrök folyamatosan járőröznek, figyelnek rá, hogy lehetőleg senki ne sértse meg a szabályokat.

P. G.

Archív felvétel

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége, egyben a békési polgárőr-egyesület elnöke elmondta, a társadalom túlnyomó része elfogadta, hogy a személyes kontaktusokat, találkozásokat minimálisra kell csökkenteni, és eleget is tesznek­ ezeknek az előírásoknak:

– Folyamatosan járőrözünk, és persze­ látjuk, hogy néhány területen még lehet javítani – tette hozzá Gyarmati Sándor. Az egyik benzinkútnál például­ megtörtént, hogy az egyik vendég úgy elállta a bejárati ajtót, hogy esély sem volt a másfél-két méteres távolság megtartására.

Archív felvétel

– Minden tiszteletem az eladóé, aki nagyon udvariasan megkérte, hogy ezt ne tegye, mert ezzel veszélyezteti a szabályok megtartását, mások és a saját biztonságát. Sajnos egy-egy kivétel is ronthatja a vírus terjedésének akadályozását – fogalmazott. A polgárőrvezető kiemelte, minden tekintetben kedvezőnek tartja, hogy sokan kerékpároznak, hogy így mozduljanak ki, így legyenek egy kicsit levegőn.

– Természetesen ebben az esetben is célszerű az ajánlásokat megfogadni, és minél nagyobb távolságra maradni másoktól – hívta fel a figyelmet az elővigyázatosságra Gyarmati Sándor. Hozzátette, a fiatalok körében érezhető néha némi fegyelmezetlenség. A 12-16 éves biciklisek néha megvárják egymást, kibeszélik a dolgokat.

– Nyilván a korosztálynak megfelelően bandáznak néha a játszótereken, parkokban, különböző helyeken. Ilyenkor megkérjük őket, hogy szüleik, nagyszüleik és saját maguk érdekében se tegyék ezt. Persze tudjuk, hogy itt a tavasz, itt a jó idő, de sajnos ki kell bírni a korlátozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában