Békéscsaba

2020.04.17. 12:12

Online meseolvasással szórakoztatják a legkisebbeket

Heti két alkalommal online meseolvasással készülnek az óvodásoknak, kisiskolásoknak a Csabagyöngye Kulturális Központ dolgozói.

N. T.

A Csabagyöngye Kulturális Központ online felületein az utóbbi időben bukkantak fel a CSAKK Mesék című projekt videói, melyek mára egy folyamatosan bővülő sorozattá nőtték ki magukat. A videók minden héten szerdán, illetve pénteken kerülnek ki az intézmény közösségi oldalára, és olyan klasszikus történeteket dolgoznak fel, mint A csillagszemű juhász, vagy A kis gömböc.

Van olyan lelkes kis rajongó, aki már egy-egy mesét hússzor is megnézett /Fotók: Csabagyöngye Kulturális Központ/

Kerepeczki Nórától, a mesék felolvasójától megtudtuk, hogy a projekten már régóta dolgozik egy kisebb, kollégákból álló csapat. – A Nagy-Pál Miklós, Kónya Kincső, Felegyi Anikó és jómagam alkotta négyes fejéből pattant ki az ötlet. Elsősorban óvodásoknak, kisiskolásoknak szerettünk volna egy vidám hangulatú, nem túl hosszú videóanyagot összeállítani. Fontosnak tartottuk, hogy az előadások megragadják a gyerekek figyelmét, és hogy többször vissza tudják nézni a meséket – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény munkatársa.

Mint megtudtuk, a meséket óriási népszerűség övezi, az alkotók folyamatosan kapják a pozitív visszajelzéseket. A következő, pénteki etap során A kakas és a pipe című darab kerül feldolgozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában