Környezettudatosság

2020.04.20. 10:47

A lakosságnak helyeztek el komposztálót az orosházi diáktanyán

Van a városnak egy környezettudatos felnőttekből álló csoportja, melynek tagjai időnként ötletelni, tapasztalataikat megosztani összejönnek a diáktanyán. Amióta a létesítmény zárva tart, találkozásaik virtuálisak, az online térben kommunikálnak, egy dolgot kivéve. A belvárosi diáktanya udvarán ugyanis a napokban két önkéntes, Tutrai István és Fazekas Gábor elkészítette azt a komposztálóládát, amelybe bárki elhelyezheti a konyhai hulladékát.

Cs. I.

A családok sokkal több időt töltenek otthonaikban, a főzés mindennapossá vált, ezzel a háztartási hulladék is gyarapodik napról napra. A komposztálót azzal a céllal helyezték ki, hogy aki nem tudja máshová gyűjteni a konyhai maradékot – elsősorban a környéken élők –, elvihetik oda. Magonyné Urbán Zsuzsanna, a csoport tagja elmondta, úgy helyezték el a kerítés mellett a ládát, hogy abba bárki beletehet a konyhából és a háztartásából meg- és kimaradt zöldség-, valamint gyümölcshul­ladékokat, akár tojáshéjat összetörve például.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában