Gyula

2020.03.22. 15:38

Kína után Grönlandra utaznak Kiss Ottó hősei

Az egyik legnagyobb kínai könyvkiadó, a Shandong Pictorial Publishing House tavaly három kötetet adott ki Kiss Ottó mesekönyveiből. A Gyulán élő József Attila-díjas szerző írásai már több euró­pai nyelven is napvilágot láttak, de ez a három könyv volt az első ázsiai bemutatkozása. Előreláthatólag idén nyáron jön ki a nyomdából Kiss Ottó új meseregénye, A piros tengeralattjáró.

P. R.

Az Ati-trilógia mindhárom könyve a klasszikus meseírói hagyományokat eleveníti fel, és külön-külön is élvezhető olvasmányok. Magyarul Ati és a holdvilág, Ati repülni tanul és Ati a tükör mögött címmel, a Cerkabella könyvkiadó gondozásában láttak napvilágot.

A szerző az Ati-mesetrilógia kínai és magyar nyelvű köteteivel. A piros tengeralattjáró előreláthatólag nyáron jelenik meg /Fotó: Kiss Zoltán/

Mint a szerző lapunknak elmondta, magyarul négy éve jelent meg utoljára friss könyve. A hosszú szünet után előreláthatólag idén nyáron jön ki a nyomdából új meseregénye, A piros tengeralattjáró. Ezúttal azonban nem a szerző kötetei kelnek kalandos utazásra, hanem könyvének főszereplői. Luca, az ősei múltja után kutató kislány és barátja, Dominik izgalmas kalandok után jutnak el egészen Grönlandig. A közel százötven oldalas történet rövid fejezetekből áll, így ideális lesz óvodáskorúak számára is.

„A piros tengeralattjáró”-t a Betűtészta kiadó négyéves kortól ajánlja. Az izgalmas történetfolyam kontinenseken átívelő barátságról, életre szóló emléket adó utazásról, bálnákról, jegesmedvékről, tengerről, eszkimókról, múltról, kitartásról mesél. A könyv illusztrációit Orosz Annabella, London közelében élő grafikus készíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában