GYOMAENDRŐD

2020.02.13. 15:05

Újabb eszközökkel gyarapodott a Vidra Mentőcsoport

Kereső- és mentőkutyák szállítására alkalmas, autóba építhető kutyabokszokkal gyarapodott a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület eszköztára. A berendezéseket a dévaványai önkormányzat által biztosított 100 ezer forint támogatás felhasználásával vásárolta meg a mentőcsoport.

B. A.

A soraiban 43 tagot – közöttük lovas, kutyás és vízi mentésben jártas szakembert is – számláló egyesület a közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését, mivel az előző vezetés mandátuma lejárt. A tagság öt esztendőre ismételten Ambruzs-Szabó Józsefet választotta elnöknek. Az egyesület munkáját továbbra is titkárként segíti dr. Smiri Sándor, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetőhelyettese.

Továbbra is Ambruzs-Szabó József az egyesület elnöke /Fotó: BMH/

Az alelnöki székben Pataki Balázst Rácz Henrietta váltotta. A tagság arról is határozott, hogy idén egészségügyi segítségnyújtói képzés megszervezésére, valamint esővédő ruházat és mentőcsónak beszerzésére fordítja bevételeit. A civil alapon szerveződött mentőcsoport 2013-ban Csárdaszállás, Dévaványa, Ecsegfalva­, Gyomaendrőd és Hunya védelmére, valamint Békés megye megsegítésére alakult harminckét fővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában