TOP

2020.02.11. 17:03

Újabb beruházás valósul meg a gyulai sporttelepen

Játszóteret és szabadtéri fitneszparkot építenek hamarosan az Id. Christián László Városi Sporttelepen – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester és Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

P. G.

Kónya István elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásnak köszönhetően valósulhat meg a fejlesztés. Mint hangsúlyozta, a városvezetésnek régóta szívügye, hogy a helyi polgárok, a családok számára korszerű, a mai kornak megfelelő eszközök segítségével biztosítsák a sportolási lehetőséget. Hozzátette, egyre többen használják a kültéri szabadidős fitneszparkokat, amelynek ékes példája a Törökzugban tavaly átadott létesítmény.

– A sporttelepen az úgynevezett TAO-s támogatásoknak köszönhetően számos fejlesztést valósult meg elsősorban a labdarúgás infrastruktúrája terén. Az új beruházás pedig hiánypótló is lesz – húzta alá.

Kertes István és Kónya István /Jenei Péter/

Kertes István kifejtette, egy régi álmot válthatnak valóra a fejlesztéssel. Ennek kapcsán felidézte, hogy gyermekkorában, illetve utána még néhány évig működött egy fajátszótér a területen, azt azonban később el kellett bontani.

– Számunkra viszont nagyon fontos, hogy valamennyi korosztály számára biztosítsuk a szabadidő eltöltésének lehetőségét a sporttelepen – ecsetelte. – Például amíg a nagyobbik gyermek fociedzésen van, a kisebbik testvér édesanyjával vagy édesapjával eltöltheti a tréning idejét a játszótéren. Ezért épül majd meg a néhány elemből álló létesítmény.

A beruházás második fejlesztésével kapcsolatban elmondta, szinte valamennyi városrészen működik már szabadtéri fitneszpark.

– A sporttelepre sokan járnak ki kocogni, labdajátékokat játszani és természetesen edzésre. Számukra a fizikai fejlesztés is fontos, ezért hozzuk létre a több mint 150 négyzetméteres fitneszparkot, ahol saját testsúlyos eszközöket használhatnak majd az érdeklődők – tette hozzá. Kónya István kiemelte, a munkálatok 10 millió 628 ezer forintból, 8 millió forintos támogatás mellett valósulhatnak meg. A két létesítmény a remények szerint júniusra készülhet el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában