Békéscsaba

2020.02.07. 15:12

Többen is csatlakoztak a családbarát akcióhoz

Éltető szeretet címmel indított kampányt másfél éve az Egyensúly AE Egyesület. Az akcióhoz csatlakozott a békéscsabai Vozi Burger & Café, amit pénteken egy helyszíni sajtótájékoztató keretein belül jelentettek be.

L. B.

2020_02_07_Vozi Burger_Éltető szeretet_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Éltető szeretet címmel indított kampányt másfél éve az Egyensúly AE Egyesület. Matricák jelzik, melyek azok az intézmények, vállalkozások, vendéglátó-ipari egységek, amelyek lehetőséget adnak az anyukáknak kisgyermekük szoptatásához azzal, hogy fenntartanak egy szeparált, intimitást és megfelelő higiéniát biztosító helyiséget.

– Ehhez az akcióhoz csatlakozott most a békéscsabai Vozi Burger & Café – jelentette be a helyszínen pénteken tartott sajtótájékoztatón Schriffertné Lócskai Henriett, az egyesület elnöke, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint Vozár József, az étterem ügyvezetője.

Schriffertné Lócskai Henriett, Herczeg Tamás és Vozár József /Fotók: Bencsik Ádám/

Herczeg Tamás elmondta, szükség van olyan helyekre, ahol a babakocsi tologató, esetleg a séta közben bevásárlást, ügyeket intéző anyukák megállhatnak, hogy megetessék, tisztába tegyék gyermeküket. Mint mondta, ehhez két dologra van szükség: egyrészt egy olyan helyiségre, ami valóban alkalmas erre a célra; másrészt pedig megfelelő hozzáállásra az adott intézmény, vállalkozás vagy vendéglátó-ipari egység részéről.

A politikus hozzátette, Békéscsabán tizenkét hely csatlakozott eddig az akcióhoz, szeretnék, ha ez a szám a jövőben emelkedne. A visszajelzések egyébként rendkívül kedvezőek a szülők részéről. Úgy véli, a kezdeményezés illeszkedik a kormány családbarát intézkedéseihez, valamint a családok valós szükségleteihez is.

Vozár József ügyvezető elmondta, örömmel csatlakoztak az akcióhoz. Hiszen amikor megálmodta a helyet, akkor nemcsak egy éttermet és hozzá egy töltőállomást tervezett, hanem egy olyan közösségi teret, ahol a családok jól érezhetik magukat, ezért alakítottak ki gyereksarkot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában