szennyvíz-beruházás

2020.02.28. 17:14

Négymilliárdos fejlesztés ért véget Battonyán

Közel négymilliárdos beruházás ért végét Battonyán. A projekt keretében fejlesztették a település szennyvízelvezető rendszerét.

Cs. I.

Pénteken hivatalosan is lezárult a közel négymilliárd forintos battonyai szennyvíz-beruházás. A projekt keretében bővült és korszerűbbé vált a szennyvízelvezetés és -tisztítás kapacitása a településen.

Boros Csaba polgármester az ünnepélyes záróeseményen örömének adott hangot, hogy a munkák befejeződtek, a jó idő beköszöntével a helyreállításokat is meg lehet majd oldani. Kiemelte, ez a munka megtérül, mert a környezettudatos lét feltétele, hogy legyen a városban kiépített szennyvízhálózat. Hozzátette, Battonyának erre már sokkal korábban is volt igénye.

A projektzáró eseményen Varga Gusztáv, Boros Csaba, Móczár László és Kardos János vágta át a szalagot /A szerző felvétele/

Varga Gusztáv a Békés Megyei Önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket, majd gratulált a battonyaiaknak, hogy a költségvetésükhöz képest igen jelentős forrást jó célokra fordították. Mint mondta, évtizedekre jó szolgálatot tesz a beruházás a városnak, a városlakóknak.

– Valóban voltak kicsi kellemetlenségek a nagy cél érdekében, de belevágtak, megoldották a battonyaiak ezt a nagy feladatot. Kívánom, váljanak valóra az útfejlesztések, egyéb beruházások is, hogy ismét virágzó kisvárosként beszélhessünk Battonyáról – zárta gondolatait a megyegyűlés képviselője.

Móczár László, a Magyar Vakond Kft. projektvezetője emlékeztetett, egy hosszan elnyúló projekt volt ez, mostantól elkezdődhetnek a rákötések, a lakosság hamarosan használatba veheti a rendszert. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik kompromisszumos együttműködéssel álltak ehhez a munkához.

Elhangzott, Magyarország egyik kiemelt feladata a vízminőség javítása és megőrzése kapcsán a Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és Tisztítási Program megvalósítása. Ez a projekt a battonyai szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztításnak megoldására jött létre. A fejlesztés szükségessége és gazdaságossága indokolható, illetve a működő, meglévő szolgáltatás bővítése, illetve korszerűsítése elengedhetetlen.

A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése volt, valamint a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. A szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökken, így egészségesebb lakókörnyezetet biztosítanak a városban élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában