Békés megye

2020.02.21. 14:11

Idén is folytatódik az egészséges táplálkozást támogató program

Idén is folytatódik az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és -zöldségprogram. Mindennek az elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakuljon a rendszeres tej- és tejtermék-, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igény. Továbbá az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentsék a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát.

Ny. L.

Budapest, 2018. szeptember 7. Tejet isznak diákok az iskolatej- és iskolagyümölcs-programról tartott sajtótájékoztatón a X. kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégiumban 2018. szeptember 7-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI illusztráció

Fotó: Kovács Tamás

Az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint százszázalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet és tejtermékeket.

Mint azt az Agrárminisztérium sajtóirodájától megtudtuk, a kormány emellett 2010 óta több mint háromszorosára – 27 milliárdról 83 milliárd forintra – emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást. Ennek köszönhetően ma több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. A rászoruló gyermekeknek a szünidőkben is biztosítják az ingyenes étkezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában